Magnesium tabletten kopen

Als je een magnesiumsupplement wil aanschaffen, kun je een keuze maken uit een aantal verschillende vormen. Omdat magenesium meer dan 300 functies heeft in het menselijk lichaam, hangt de keuze voor een bepaald supplement af van het soort gebruik, en de grootte van je huidige magnesiumtekort. In dit artikel een korte beschrijving van de verschillende vormen, en een aantal suggesties voor waar je deze online kunt bestellen.

Magnesium citraat (tablet of poeder)

Magnesium Citraat Poeder - NOW foodsOm magnesium op te kunnen nemen in je lichaam, moet het gebonden zijn aan een andere stof. Magnesium citraat is een organische binding, en de meest populaire vorm. Bij deze vorm wordt het magnesium snel en effectief opgenomen in je lichaam. Bij een groot tekort aan magnesium in het lichaam, is dit de beste keuze. Ook is dit supplement relatief goedkoop.

Je kunt kiezen uit tabletten of uit poeder. Bij de meeste tabletten neem je 1 of 2 maal daags een tablet in. Onder de tabletten is Lucovitaal een populair en kwalitatief goed merk. Bij de poedervorm los je een een kleine hoeveelheid poeder op in water of in vruchtensap. Een populaire keuze is het magnesium citraat poeder van ‘NOW foods’.

Je kunt magnesium citraat onder andere kopen bij DeOnlineDrogist, Drogisterij.net, en 7Bees.

Magnesium Oxide (tabletten)

Magnesium oxide is een andere veelvoorkomende vorm van magnesium in tabletten. Deze vorm wordt minder snel en efficiënt opgenomen dan magnesium citraat. Als je een kleiner tekort hebt, is dit een goede keuze. Daarnaast wordt deze vorm ook gebruikt tegen brandend maagzuur.

Magnesium Oxide is het hoofdingrediënt van ‘magnesium-400’ van Orthica, die te bestellen zijn bij de meeste online webshops. Voor een overzicht van webshops, zie de rechter zijbalk.

Ook komt magnesium oxide voor in kauwtabletten.

Magnesium chloride (Magnesium olie)

Magnesiumolie helpt bij het aanpakken van verkrampte of pijnlijke spieren. Magnesiumolie breng je aan op de huid, op de plek waar je de kramp of spierpijn hebt. De olie bevat meestal opgelost magnesiumchloride, en zit in sprayflesjes.