De voordelen van een magnesium bad

Magnesium badkristallenHet nemen van een bad geeft een erg rustgevend gevoel weer. De ontspannende werking van een bad biedt heel wat voordelen. Wist je dat het nemen van een magnesium bad heel goed is voor je lichaam? Dit moet je dus zeker een keertje uittesten!

Een magnesium bad kan aangevuld worden met onder andere:

  • magnesium badzout
  • magnesium badkristallen
  • magnesium olie
  • magnesium badvlokken

Een magnesium bad

Een magnesium bad nemen kan aanzien worden als een krachtige, ontspannende hydrotherapie waarmee toxines uit de weefsels getrokken worden. Soms worden deze baden teruggevonden in een wellness centrum. Het vult de essentiële vloeistoffen van de cellen in het lichaam aan, terwijl het herstel van cellulaire magnesium op een optimaal niveau komt te staan. Er bestaat niets anders dan het nemen van een magnesium bad, dat de magnesium in het lichaam zo snel en gemakkelijk verhoogt. Het water in een magnesium bad is uiteraard rijk aan magnesium. Dit magnesium absorbeert snel door de huid, waardoor dit mineraal ook snel in het weefsel en alle cellen van het lichaam doordringt.

Magnesium: voordelen

Het toenemen van de magnesium niveaus is voor zowel kinderen als volwassenen positief. Het kan onder andere de geestelijke functies die betrokken zijn bij uitdagende studies verbeteren. Het helpt voor een optimale gezondheid van de hersenen en het zenuwstelsel, maar ook maakt magnesium de nagels, het haar, de tanden en de botten sterk.

Daarnaast zorgt magnesium er ook voor dat het infecties sneller geneest. Ook is dit mineraal noodzakelijk voor het metabolisme van koolhydraten, eiwitten, vetten en aminozuren. Het is goed voor de verjonging en het herstelt een beschadigde huid sneller. Na dit te lezen, spreekt het voor zich dat een magnesium bad een jeugdige, gladde huid bevordert. Het regelmatig nemen van een magnesium bad is een belangrijke strategie voor de bescherming van de gezondheid!

Andere voordelen van magnesium zijn onder meer: het krijgen van meer energie, meer ontspannen spieren, een sterker bindweefsel, beter slapen, verlichting van eventuele hoofdpijn, een sterkere, arteriële gezondheid en een betere, reproductieve functie en hormonale balans voor mannen en vrouwen.

Magnesium bad: voordelen

Magnesium badDe voordelen van magnesium en het nemen van een magnesium bad, hangen natuurlijk nauw aan elkaar vast. Je kan ervoor kiezen om met het hele lichaam in het bad te liggen, of ook kan je gewoon een voetenbad nemen dat gevuld is met magnesium. Het nemen van een magnesium bad is goed om de dagelijkse stress van het moderne leven tegen te gaan. Ook zorgt zo’n bad voor de snelle verlichting van spierpijn, krampen, vermoeidheid en een ultieme ontspanning.

Bij het nemen van dergelijke baden, moet je ervoor zorgen dat je voldoende water drinkt. Het water van het bad is ideaal als de temperatuur ervan net boven de gemiddelde lichaamstemperatuur is. In het verleden werd aangetoond dat mensen met een ernstig magnesiumtekort, een ernstige blessure of zelfs ziekte, sneller herstellen wanneer ze gedurende één week dagelijks een magnesium bad nemen. Nadien is dit enkel nog twee á drie keer per week nodig, gedurende zo’n 2 maanden.