Magnesium pillen

Om de bijwerkingen van een magnesiumtekort tegen te gaan of te verhelpen, wordt het innemen van magnesium pillen vaak aangeraden. Deze pillen helpen om bepaalde bijwerkingen, zoals stress, depressies, stijve spieren, pijnlijke spieren en een hogere prikkelbaarheid te bestrijden, zonder dat je direct naar een arts moet gaan. Magnesium pillen zijn vaak op natuurlijke wijze geproduceerd, maar toch is het aanpassen van je voedingspatroon sterk aan te raden om in de toekomst geen nieuwe magnesiumtekorten te krijgen. Een magnesiumtekort kan namelijk veroorzaakt worden door slechte voeding.

Magnesium pillen: de diversiteit ervan

Magnesium spierpijnMagnesium pillen komen in verschillende vormen voor en hebben ieder hun eigen werking. De ene magnesium pil is dus beter te gebruiken dan de andere pil. Zo werkt een combinatie van taurine met magnesium tegen stijve spieren en rugpijn. De taurine wordt gemakkelijk en snel door het lichaam opgenomen, waardoor bijwerkingen snel en gemakkelijk opgelost kunnen worden. Wanneer iemand last heeft van een sterke, of zelfs een chronische vermoeidheid, is een molaat met magnesium een geschikte oplossing. Het appelzuur, dat beide stoffen met elkaar verbindt, zorgt voor een sterkere afbraak van melkzuur in het lichaam. Hierdoor wordt vermoeidheid voorkomen en verholpen.

Magnesium pillen bestellen

Magnesium notenVoordat je besluit om magnesium pillen te bestellen, is het aan te raden om goed te kijken hoeveel pillen je nodig hebt, alsook in welke vorm je ze wilt aankopen. Dit doe je door je eigen eetpatroon extra goed te analyseren en de magnesiumwaarden te vergelijken met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Voor een vrouw is dat gemiddeld zo’n 350 milligram per dag, terwijl het voor een man rond de 400 milligram ligt. Wanneer het verschil tussen de eigen inname en de aanbevolen hoeveelheid minimaal is, kan je besluiten om het aantal magnesiumrijke producten in je eetpatroon te verhogen, alvorens dat je magnesium pillen gaat aankopen. Mocht de aanpassing van je voedingsgewoonten het probleem niet verhelpen, kan je alsnog overschakelen op de inname van magnesium pillen.

Deze magnesium pillen zijn te bestellen via internet, maar kan je ook bij de lokale drogisterij aanschaffen. Wanneer je geen idee hebt over magnesium en hoe de pillen werken, dan is het sterk aan te bevelen om eerst bij een arts langs te gaan.