Magnesium supplement

Magnesium is ontzettend belangrijk voor iedereen. Door gebruik te maken van een magnesium supplement, kan je namelijk tekorten in jouw lichaam bijvullen. Bij een tekort aan magnesium, kan je last krijgen van stijve spieren, stressverschijnselen en bijvoorbeeld stevige hoofdpijn. Het zijn één voor één erg vervelende klachten, waarvoor je vaak niet direct naar een arts gaat. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een magnesium supplement op een verantwoorde wijze kan gebruiken. Supplementen komen steeds in verschillende vormen voor, maar toch is het altijd aan te raden om jouw voedingspatroon aan te passen als je een eventueel magnesiumtekort hebt. Dit is namelijk de gezondste en vaak ook de goedkoopste manier om je magnesiumtekort aan te vullen!

Magnesium supplement in tabletten, capsules of poedervormen

Magnesium tegen hartproblemenDe Nederlandse markt en de Belgische markt bieden verschillende mogelijkheden om tekorten aan magnesium bij te vullen, zo komen magnesium supplementen voor in de vorm van tabletten, capsules en poedervormen. Het type magnesium supplement hangt sterk af van de klachten waarmee iemand te maken krijgt. Bij stijve en pijnlijke spieren wordt de combinatie van magnesium met taurine vaak aangeraden, omdat deze laatste stof vaak snel door het lichaam wordt opgenomen. Magnesium tauraat helpt ook tegen klachten zoals hartritmestoornissen en andere hartproblemen.

Wanneer iemand te maken krijgt met sterke vermoeidheid, of zelfs met een vorm van chronische vermoeidheid, dan kan magnesium malaat de oplossing zijn. Door het appelzuur, wat de binding vormt in deze stof, kan het melkzuur beter worden afgebroken in ons lichaam. Dit helpt tegen fibromyalgie klachten, wat vermoeidheid tegengaat.

Natuurlijk magnesium supplement

Magnesium in bananenNaast bovenstaande supplementen, is het sterk aan te raden om je voedingspatroon aan te passen op een eventueel magnesiumtekort. Veel producten bevatten namelijk magnesium, wat vaak een gezondere vorm van een magnesium supplement is, dan de supplementen die hierboven beschreven zijn. Kijk dus zeker eens in de winkel naar magnesiumrijke producten.

Je vindt magnesium in producten zoals cacao, roggebrood, bananen, pinda’s en andere noten, spinazie, verschillende soorten vis en ananas. Dit zijn natuurlijk allemaal erg lekkere producten, die gemakkelijk aan je eetpatroon toegevoegd kunnen worden!