Magnesiumtekort

Een magnesiumtekort kan verschillende, vervelende gevolgen hebben voor de mens. Zo zijn stijve, vermoeide spieren, hevige hoofdpijn, slapeloosheid en depressies enkele mogelijke bijwerkingen van zo’n lastig magnesiumtekort. Doordat de klachten voor velen vaak niet sterk genoeg van aard zijn om naar een arts te gaan, duren deze problemen soms erg lang voordat ze opgelost worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om de klachten tegen te gaan en het magnesiumtekort te verhelpen. Je kan bijvoorbeeld jouw voedingspatroon aanpassen, maar ook kan je de overstap maken naar supplementen. Dit artikel legt jou uit hoe dit werkt!

Magnesiumtekort en voeding

Stress magnesiumEen magnesiumtekort gaat vaak gepaard met een slecht of een onvolledig voedingspatroon. Hoewel je wellicht weinig vette voeding eet, of je bijvoorbeeld elke dag een stuk fruit eet, kan er toch onvoldoende magnesium in je eten zitten. Ook mensen die worden blootgesteld aan veel stress, kunnen best gezond eten en toch last krijgen van een magnesiumtekort. Het is zeker aan te raden om voor jezelf een lijstje te maken van alle producten die je eet, met hun bijhorende magnesiumwaarden. Zo zie je direct hoeveel magnesium je inneemt! Voor vrouwen wordt er zo’n 300 mg magnesium per dag aangeraden. Voor een man is dit 375 mg tot 400 mg per dag. Let wel op, want dit is een indicatie, een zwangere vrouw of een drukke zakenman zullen waarschijnlijk meer magnesium moeten eten!

Magnesiumtekort verhelpen

Ananas magnesiumJe kan een magnesiumtekort verhelpen door simpelweg meer magnesium in te nemen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door meer noten, ananas, bananen en verschillende soorten vis in je eetpatroon te verwerken. Een andere optie is het nemen van magnesium tabletten of supplementen, die in verschillende soorten en vormen voorkomen.

Er bestaat bijvoorbeeld een apart supplement voor oververmoeidheid, hetgeen bestaat uit een molaatvorm en magnesium, maar ook een combinatie van taurine met magnesium voor stijve en pijnlijke spieren behoort tot de mogelijkheden. Je arts zal je zeker en vast een goed advies geven!