Verzekeringsstelsel Nederland

By | september 13, 2015

Verzekeringsstelsel Nederland: algemeen

ZorgverzekeringIedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Deze verzekering heb je nodig om kosten te dekken, zoals de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Er bestaat ook nog zoiets als een aanvullende zorgverzekering. Dit is niet verplicht voor de inwoners van Nederland, maar het is wel een aanrader want hierdoor worden bijzondere kosten ook gedekt.

In Nederland betalen alle verzekerden voor de totale kosten van de zorg. Dit betekent dat wanneer u bijvoorbeeld vijf jaar uw eigen zorgverzekering betaalt, dit bedrag gaat naar bijvoorbeeld een oude vrouw die haar heup gebroken heeft bij een val. U moet zichzelf natuurlijk niet afvragen “waarom betaal ik dan, als ik er toch niks aan heb?”. Als u zelf later de nodige medische kosten maakt door ziekte en dergelijke, bent u ook blij dat er anderen zijn die de kosten op zich nemen.

Afsluiten zorgverzekering

U heeft voor dit jaar natuurlijk al een zorgverzekering afgesloten die past bij uw wensen en behoeften. U kunt dit jaar wel alvast de nodige informatie inwinnen voor het afsluiten van een zorgverzekering voor 2016. Wanneer u dit jaar merkt dat de geboden zorg niet geheel aansluit op uw wensen, is het handig om dit jaar uzelf te verdiepen. Wanneer u weet dat u in het jaar 2016 niet genoeg zal verdienen om de zorgverzekering te kunnen bekostigen, krijgt u van de overheid de welbekende zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming zodat iedereen in Nederland zich kan verzekeren.

Advies

Ons advies voor het afsluiten van een zorgverzekering luidt als volgt: ga uzelf dit jaar eens verdiepen in de diversiteit en het aanbod van de zorgverzekeringen in 2016. Ga deze eens met elkaar vergelijken en kom tot een besluit over uw eigen zorgverzekering voor 2016. Dit is belangrijk voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Wanneer u niet (genoeg) verzekerd bent en er gebeurt een keer wat, draaien de mensen om u heen hiervoor op.